Miért fontos a külső megjelenés? – A CID weboldalának folyamatos fejlesztése

Elérkeztünk az idei utolsó gyakprojekt bemutatásához, amely nem más, mint a diákszervezetünk oldalának folyamatos frissítése több szempontot vizsgálva. Ez a projekt alapvetően több tulajdonságban is különbözik az eddigiektől, mivel ez egy állandó projekt, amelyet kéthetes sprintekben valósítunk meg.

A projekt célja, hogy folyamatosan javítsuk szervezetünk külső megjelenését, amely a cégekkel való partnerkapcsolatok kialakítása szempontjából is elengedhetetlenül fontos. Szervezetünk tagjai rengeteg hasznos ötlettel és tanáccsal egészítették ki a weboldalt, amely ennek köszönhetően nagyon sokat fejlődött az elmúlt időben. Gyakorlatilag bárki csatlakozhatott ehhez a csapathoz, és elvállalhatott olyan feladatokat, amelyek hozzáadott értéket teremtett a CID weboldalának. Természetesen akadtak is jelentkezők nagyon innovatív ötletekkel…

A projekt során a weboldalunkat lefordítottuk angol nyelvre, új aloldalakat hoztunk létre, valamint elvégeztük az akadálymentesítéseket és a mobilra optimalizálást. A legnagyobb hangsúly ennél a feladatnál tehát a tartalmak gyártásán és minőségük javításán volt, azonban munkánk során rendkívül sokat foglalkoztunk a WordPress alapú webfejlesztéssel is, többek között olyan funkciókkal és scriptekkel egészítettük ki az oldalunk, amelyek interaktívabbá tették azt, és javították a felhasználói élményt.

Gyakorlatilag ez a projekt sem igényelt előzetes tudást, azonban gazdaságinformatikus szervezetként szinte nélkülözhetetlen, hogy az elvárásoknak megfelelő modern megjelenésünk legyen szinte minden platformon, ezért fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a weboldalunk fejlesztésére és a tartalmak bővítésére. A jövőben lényeges szempont lesz a cégekkel való partnerkapcsolatok kialakítása és bővítése, így a folyamatos tartalomgyártás és fejlesztés nem ért még véget.

A projekt vezetői

Schieder Zoltán

Jakab Viktória

A projekt tagjai

Szuromi Réka

Nováky Gréta

Rápolti Levente

Járvási Judit

Takács Bálint

2020.05.27.